Met 130 km/h … in z’n achteruit

appeasement-monumentIn heel het land worden deze kleine monumenten opgericht ter herinnering aan de concessiepolitiek van het kabinet Rutte/Verhagen

De Secretary of State for Energy and Climate Change uit die vermaledijde ultra-linkse regering-Cameron, Chris Huhne, wist vandaag de headlines te vinden met een hard maar duidelijk verhaal: de kans bestaat dat het Verenigd Koninkrijk een 1970s-style oil shock te wachten staat. Met een stijgende olie-prijs waait de duurzame wind opeens uit een andere richting: “This is the moment to invest in green infrastructure, homes and transport, according to Huhne. Fossil fuels are now the costly, high-risk option for energy: it is ‘crazy’ not to prepare for a low-carbon future”. Laten we wel wezen, de Engelsen weten als geen ander wat dat high-risk betekent. Hoge inflatie, fabriekssluitingen, sociale onrust, gevallen Tory-kabinet. Het verschil met de jaren 70 is dat er toen nog olie in de Noordzee naar boven kon worden gepompt. Huhne zei verder ondermeer: “If the oil price doubled, as from $80 last year to $160 this year, it could lead to a cumulative loss of GDP of around £45bn over two years. This is not just far-off speculation: it is a threat here and now.” (quotes uit artikel Guardian)

 

Zo hoort het, feiten onder ogen zien, scenario’s uitwerken & doorrekenen. En dan het lef hebben om het te zeggen & uit te leggen. Dat het anders moet, dat het kostbaar is, dat het pijn doet, maar dat het niet anders kan.

En niet alleen zeggen. De Spaanse regering doet inmiddels wat van een volwassen regering verwacht mag worden: zij verlagen de snelheid op de spaanse wegen en maken treinkaartjes goedkoper. Op een enkele F1-coureur met een zeldzame slaapziekte na, zal uiteindelijk iedereen dit gaan begrijpen.

En wat doet Rutte?
Het lijkt erop dat Rutte de maximumsnelheid wil koppelen aan de prijs van Brent; hij onthult een bord om op de Afsluitdijk een tijdwinst van maar liefst 65 seconden te kunnen bereiken. Er zijn geen redenen te verzinnen waarom dat op dit moment nuttig zou kunnen zijn. Dit is nationale appeasementpolitiek gebaseerd op het onderbuikgevoel van ontevredenen. Uiteindelijk is dit nog sneller achteruitboeren.

Zonde.

PS 10 maart 2011. Ook in Engeland loopt dezelfde discussie als hier in Nederland – regering wil maximumsnelheid verhogen tegen alle rede in. In zijn stuk brengt Monbiot (zie sidebar) fijntjes in herinnering dat het -of all people- Nixon was die in 1974 de (grotendeels nog steeds bestaande) 55 MPH speed limit (dat is 89 km/h!) invoerde. Maar dat was natuurlijk ook een “commie eco-terrorist bunny hugger”.